2011. december 15., csütörtök

Tejszínes lazacos penne tészta


Egyesekenek talán szokatlan, sôt egyenes visszataszító. Erre rá kell hangolódni, mindenek elôtt meg kell szeretni a lazacot. Carpaccioként kell kezdeni, mivel ez hajszálvékonyan szeleteltet jelent, így könnyû falatként kerül megízlelésre.

Hozzávalók:
Penne rigate tészta (vagy valami hasonló)
lazac (lehet enyhén füstölt is, én azonban natúr nyerset szoktam venni)
egy kis dobozos tejszín
egy fél hagyma
olíva olaj
só, bors

Elkészítés:
Apróra vágom a hagymát és alacsony hôfokon üvegesre párolom. Amikor biztosan puha, felöntöm a tejszínnel, addig fôzöm vele, amíg egy tetszetôs szósszá forr. Ha túl sûrû az sem jó, ha híg, az sem. Szóval jól el kell találni :) Az utolsó percekben hozzá adom az apró kockákra vágott, vagy akár csíkokra szeletelt lazacot. Ezzel már nem forralom csak két percig. Sózom és tört borssal ízesítem. A kifôtt penne tésztát egyszereûen csak bele keverem. Fokozatosan, hogy végül ne legyen sok a tészta mennyiség a szószhoz képest.