Marhahúsból készült rostélyos szerûség. Talán van neve, létezik ilyen recept már, nem tudom. Én ma a marha husit elkészítettem úgy, ahogy éppen megkívántam. Sokszor szerepel a fûszereim között a babér levél. Szeretem használni, de nem a szárítottat, hanem a frisset, amit a kertembôl szakítok télen is, hiszen örök zöld növény. Szerintem más így az aromája.
Ahogy készítettem:
Besózom a felszeletelt marhahúst, lisztbe forgatom és hirtelen pirosra sütöm mindkét oldalát. Egy kevés olíva olajat teszek a kuktába, beleteszem a húst, babér leveleket, a tetszés szerint karikára vágott hagymát és szemes borst. Minimális vizet adok hozzá és puhára párolom. Köretként közepes méretû burgonyát félbe vágtam, bô olajban kisütöttem mint a hasábburgonyát, de lefedve, hogy ne maradjon kemény a közepe. Miután kisült, egy másik serpenyôben szeletelt fokhagymát pirítottam, bele forgattam a burgonyákat és a friss rozmaring ágat. Természetesen sóztam.