2011. december 8., csütörtök

Házi készítésû ravioli


Ami így készült...
Ricottával töltve, zsájaleveles vajba forgatva, parmezánnal.

Recept:
Gyúrok egy egyszerû tésztát, (kb. 40 dkg liszt, 2 db tojás vagy akár több, és amennyi vizet felvesz, pici só).

Töltelék:
Egy 250 g-os ricottát összekeverek egy tojással, pici szerecsendiót reszelek bele, tetszés szerint parmezán sajtot szórok hozzá, egy-két levél friss spenót levelet beleaprítok, só bors.
Ha nincs ravioli sablonunk -én azzal készítem-, két kisodort tésztalapot egymásra borítunk, de elôtte egyenletesen szétosztunk kiskanalanként annyi ricottát és akkora helyközönként, hogy késôbb kb. 4 cm-es kockákat tudjunk kivágni és a töltelék a kocka közepén maradjon. Amikor ráborítottuk a tésztalap másik felét, a töltelék széleinél körbenyomkodjuk és dereje vágóval kockákat vágunk belôle. Ez így nagyon munkás és figyelni kell, hogy szorosan le legyen nyomkodva a töltelék körül, nehogy szétbomoljon fôzés közben. Hamar kifô, kb három perc. Leszûrjük, majd még azonnal felhevített vajba forgatom, amibe elôtte friss zsája levelet teszek. Végül só, bors parmezán.