2011. december 8., csütörtök

Kontakt grillben sült fürj, laskagombával


Fürj:
Megtisztítom, olíva olajjal átkenem, sózom és beteszem a kontakt grillbe maximumon. Negyed óra múlva kiveszem, közben egy serpenyôben kevés olíva olajat felhevítek, rá dobok egy-két felszeletelt fokhagymát, ízlés szerint babér levelet, bele teszem a fürjeket, rövid ideig hevítem és hozzá öntök egy deci vörös bort. Összeforralom, az utolsó percekben esetleg pepperónit dobok rá, végül sóval, tört borssal ízesítem.

Laska gomba:
A gombát csíkokra felszeletelem. Felhevítem az olíva olajat, rá dobom a gombát és magas fokozaton sütöm, pirítom. Amikor majdnem kész, fokhagymát adok hozzá, só, bors, végezetül friss rozmaring ág, amivel már nem hevítem, mert keserû lesz.