2011. december 9., péntek

Dorade, avagy tengeri keszeg


Szép nagy gyönyörû példány volt.

Hozzávalók:

friss apróbb paradicsom,
szárított paradicsom,
hagyma,
fokhagyma,
burgonya,
rozmaring, bazsalikum, vagy bármi friss zöld fûszer,
leveskocka,
só, bors
olíva olaj

Ahogy csináltam:
A képen látható, hogy a zöldségeket nagyobb darabokra szeleteltem, sôt a paradicsomot egészben hagytam. A fokhagymát meg sem pucoltam, csak kilapítottam húsklopfolóval. Mindezt azért is, hogy ne nagyon égjen meg a sütôben. A hal belsejét fûszereztem és jó sok szeletelt fokhagymával és bazsalikum levélell megtömtem a hasát, majd beírdaltam a halat. Beletettem egy tûzálló edénybe, kívül is sóztam, meglocsoltam olíva olajjal. A hal köré tettem a felszeletelt zöldségeket. Egy kevés vízben feloldottam a leveskockát, alá öntöttem és a maximumon sütöttem negyven percet. A doráde nagy volt, kisebbeket elég huszonöt percig sütni, bár a krumplinak kell legalább fél óra.