2012. január 2., hétfő

Gombás tejszínes spaghetti


Hasonló a recept alapja, mint korábban a lazacos tésztáé.

Hozzávalók:

spaghetti
egy doboz tejszín
egy fél hagyma
fejenként négy sampion gomba (vagy bármilyen más, akár vegyesen is, annál finomabb)
olíva olaj
só, bors

Elkészítése:

Félbe vágom a sampion gombákat, majd felszeletelem ôket. A sepenyôben egy kevés olíva olajon hirtelen magas lángon megpirítom a gombát(nem párolom), sóval borsal ízesítem. Félreteszem. Újra olajat melegítek a serpenyôben, a hagymát nagyon apróra vágom és üvegesre párolom. Felöntöm a tejszínnel és sûrüre fôzöm. Ízesítem, majd végül hozzákeverem a gombát. Kifôzöm a spaghettit. Én személy szerint spaghetti alla chitarra-val csináltam. A kész szószt összekeverem a tésztával, tálaláskor parmezán sajttal ízesítem. Legvégül meglocsoltam egy kis szarvasgomba olajjal.