Ezt a fajta tésztát legtöbbször brokkolival eszik, illetve bármi zöld zöldséggel, de ellehet készíteni szerintem bármi más hasonló tésztával, pl. kagylótészta.
Hozzávalók:
Orecchiette tészta
brokkoli
fokhagyma (jó sok, fejenként egy gerezd :))
bármilyen kolbász, jó ha csípôs
olíva olaj
parmezán sajt
Elkészítése:
A fokhagymát apróra feldarabolom, az olíva olajon megfuttatom a hajszálvékonyan felszeletelt kolbásszal. A brokkolit kisebb darabokra feldarabolom, ami azért lényeges, mert nem párolom, hanem az olajon megfuttatom addig, amíg kellemesen ropogós marad. Sózom, ôrölt borssal fûszerezem. Közben kifôzöm a tésztát, majd belekeverem a brokkolis olajba. Pofon egyszerû, gyors és nagyon finom! Tetszés szerint tejszínes változattal is meg lehet csinálni, de szerintem így olajosan jobban kidobja az étel az ízeket és kevésben telít.
Hozzávalók:
Orecchiette tészta
brokkoli
fokhagyma (jó sok, fejenként egy gerezd :))
bármilyen kolbász, jó ha csípôs
olíva olaj
parmezán sajt
Elkészítése:
A fokhagymát apróra feldarabolom, az olíva olajon megfuttatom a hajszálvékonyan felszeletelt kolbásszal. A brokkolit kisebb darabokra feldarabolom, ami azért lényeges, mert nem párolom, hanem az olajon megfuttatom addig, amíg kellemesen ropogós marad. Sózom, ôrölt borssal fûszerezem. Közben kifôzöm a tésztát, majd belekeverem a brokkolis olajba. Pofon egyszerû, gyors és nagyon finom! Tetszés szerint tejszínes változattal is meg lehet csinálni, de szerintem így olajosan jobban kidobja az étel az ízeket és kevésben telít.